Com sobreviure en una illa deserta

Com sobreviure en una illa deserta

En una illa deserta, el primer que hem de fer si hi aterrem, és no angoixar-nos i valorar tot el que tenim. Si ets en una illa perquè, per exemple, viatjaves en avioneta i ha caigut, has d’aprofitar tots els elements i els materials de l’artefacte que puguin resultar-te útils i facilitar-te la vida. Per exemple, potser hi ha algun element que t’ajudi a encendre un foc, hi ha cordes o materials amb els quals es pot construir un refugi bàsic. Això es el primer que jo faria en arribar a l’illa.

Si recordeu les prioritats de la supervivència, la principal prioritat és protegir-se. Però penso que en una illa, això canvia i la principal prioritat, a causa de la calor que sol fer en aquests llocs, és trobar aigua potable.

Una de les coses més fotudes és que, en cas de trobar-te en una illa a la mar, estàs envoltat d’aigua que no pots beure, si no la tractes per dessalinitzar-la i fer-la potable. Aquest és un dels mètodes per aconseguir aigua en una illa deserta. Si és una illa tropical, el més segur és que hi hagi palmeres on abunden els cocos.

Has de tenir clar que els cocos que hagin caigut de l’arbre, estan madurs i la seva llet té propietats laxants molt fortes, per la qual cosa, si en beus d’aquesta, perdràs més líquids. De manera que els hauràs de recol·lectar de l’arbre. Alguns potser estaran baixos i et resultaran còmodes d’agafar, però altres estaran situats a les palmeres més altes i no hi podràs arribar. La solució és tallar una branca llarga per tirar-los a terra. Si tens eines, no gastaràs molta energia per tombar l’arbre, però si no en tens (que seria la cosa més normal en una situació de supervivència), perdràs una quantitat considerable d’energia que hauràs de reposar amb el menjar.

Si disposes d’una bossa de plàstic, pots extraure aigua de les plantes. També pots recol·lectar aigua de pluja. L’aigua de pluja és totalment potable i per això no cal depurar-la. L’únic que necessitaràs serà recol·lectar-la en dipòsits naturals, usant una lona o altres elements com les petxines, que com més grans siguin, més aigua aconseguiràs retenir.

Després de l’aigua, penso que el més important és aconseguir un refugi. Si trobes un refugi natural com una cova o un arbre caigut, l’enhorabona, però si no en trobes, n’hauràs de construir un per protegir-te. Si vas sobrat de temps i d’energia, pots dedicar-li moltes hores i construir-te’n un de gran. Però el millor és fer-ne un de bàsic però que et protegeixi de la pluja i la calor. Jo construiria una enramada, per la inclinació del sostre, i així poder recol·lectar aigua de la pluja sense esforç. Si disposes de canyes de bambú, pots col·locar unes canals a la part de baix del sostre, que dirigeixin l’aigua a un recipient més gran.

Amb l’aigua i la protecció ja controlades, has de fer tot el possible per passar el mínim de temps possible a l’illa. I per això, hauràs de col·locar senyals de socors. Si et trobes en una illa menuda, la meva recomanació és que òmplis la costa de tot tipus de senyals. Pots fer un SOS ben gran, usar fulles per fer altre tipus de senyals i, especialment de nit, fer el senyal amb foc.

De fet, el foc és també una de les obligacions a l’illa. Sense un foc, no podràs cuinar, potabilitzar aigua, encalentir-te ni fer els senyals nocturns. Si disposes d’un vidre, pots encendre’n un amb el mètode de la lupa. Per cert, si dus ulleres, ets un afortunat! En cas de no poder fer foc amb aquests elements, hauràs d’invertir temps i energia fent foc per fricció.

Després del foc ve el menjar. Pots pescar usant trampes com la de la botella per a peixos petits. Si el que vols són peixos més grans, pots fer altre tipus de trampes o fabricar eines com l’arpó, i si vols millorar la potència de llançament i la velocitat, pots combinar-lo amb el propulsor. També pots buscar aliment a l’interior de l’illa. Busca plantes comestibles o animals salvatges, que podràs caçar, per exemple, amb un arc i fletxes o amb trampes.

El que jo faria en cas d’estar en una illa deserta, és tenir una rutina i combinar totes les necessitats per sobreviure. Dedicaria una estona a trobar aigua, una altra a construir i una altra a buscar menjar.

👉 Posa a prova els teus coneixements amb el següent qüestionari:

Resultats

NO ET PERDES RES

Sigues la primera persona en rebre els correus d’alt valor.

N’envie un CADA DIA. No t’apuntes si això és un inconvenient.

No faig spam! Llig la política de privacitat per obtenir més informació.

NO ET PERDES RES

Sigues la primera persona en rebre els correus d’alt valor.

N’envie un CADA DIA. No t’apuntes si això és un inconvenient.

No faig spam! Llig la política de privacitat per obtenir més informació.

NO ET PERDES RES

Sigues la primera persona en rebre els correus d’alt valor.

N’envie un CADA DIA. No t’apuntes si això és un inconvenient.

No faig spam! Llig la política de privacitat per obtenir més informació.

#1. És el primer que hauries de fer en una illa

#2. La teva prioritat hauria de ser…

#3. És l’avantatge de construir una enramada

#4. Els senyals de socors s’han de col·locar

#5. En una illa deserta, és molt important

Selecciona tots els correctes:

Final

Si has arribat fins aquí, dona suport al català:

NO ET PERDES RES

Sigues la primera persona en rebre els correus d'alt valor.

N'envie un CADA DIA. No t'apuntes si això és un inconvenient.

No faig spam! Llig la política de privacitat per obtenir més informació.

4 Comentaris
 • buy tiktok followers for 1 dollar
  Publicat a les 11:33h, 21 juny Respon

  I know this if off topic but I’m looking into starting
  my own weblog and was wondering what all is needed to
  get set up? I’m assuming having a blog like yours would cost a pretty penny?
  I’m not very internet smart so I’m not 100% positive.
  Any tips or advice would be greatly appreciated. Appreciate it

 • buy black instagram followers
  Publicat a les 13:01h, 21 juny Respon

  Everything is very open with a very clear clarification of the
  issues. It was definitely informative. Your site is extremely helpful.
  Thank you for sharing!

 • twicsy reviews
  Publicat a les 00:04h, 22 juny Respon

  It is not my first time to visit this web site, i am visiting this web site dailly and get pleasant data
  from here daily.

 • Twicsy
  Publicat a les 21:59h, 23 juny Respon

  Bel article, je l’ai partagé avec mes amis.

Post A Comment