Brúixola solar

Brúixola solar

Saber orientar-se és necessari per sortir amb vida en qualsevol situació de supervivència. Aquest mètode és molt senzill i únicament necessitaràs la llum solar, un pal i dues pedres. A més, no cal usar cap eina. S’ha de dur a terme durant el dia, però no és necessari que faci un dia molt assolellat, tot i que els núvols no han de cobrir el sol.

El pal que has d’usar ha de ser tan recte com sigui possible i no cal que sigui molt alt. El que has de fer és clavar el pal en una zona plana que no estigui en ombra. Col·loca el pal verticalment a terra fent un forat o usant pedres. Tot seguit, observaràs com el pal projecta una ombra. A l’extrem d’aquesta ombra, has de col·locar una pedra.

Després, espera una estona, vint minuts, més o menys, i el pal projectarà una altra ombra. Has de col·locar una altra pedra a l’extrem de la nova ombra.

Ara, traça una línia per unir les dues pedres. Col·loca, per exemple, un pal recte, unint les pedres. El que ocorre és que, la primera que has col·locat, marca l’oest, i l’altra, indica l’est. L’últim que has de fer, és col·locar un altre pal recte perpendicular al que has posat abans, que passi pel centre. Ara ja tindràs marcats el nord i el sud. L’extrem més oposat al pal de l’última línia que has dibuixat marca el nord, i l’altre extrem, el sud.

Així és com funciona aquesta brúixola solar.

NO ET PERDES RES

Sigues la primera persona en rebre els correus d'alt valor.

N'envie un CADA DIA. No t'apuntes si això és un inconvenient.

No faig spam! Llig la política de privacitat per obtenir més informació.

NO ET PERDES RES

Sigues la primera persona en rebre els correus d'alt valor.

N'envie un CADA DIA. No t'apuntes si això és un inconvenient.

No faig spam! Llig la política de privacitat per obtenir més informació.

No Comments

Post A Comment