Elements de la polsera de supervivència

Elements de la polsera de supervivència

La polsera de supervivència conté cinc dels set elements de l’equip de supervivència.

No disposa, per raons de sentit comú, de cantimplora ni de filtre potabilitzador, els altres dos elements de l’equip de supervivència bàsic.

· Cordes. L’element majoritari, i pel qual es pot fer una polsera, són les cordes. La corda que la forma s’anomena paracord, i és un tipus de corda feta de niló, un material plàstic molt resistent. Pot suportar fins a 150 kg i mesura 4 mm de gruix i uns 3 m de longitud. S’anomena així perquè s’usava en el cordatge dels paracaigudes,

· Navalla. La nostra polsera també conté una espècie de navalla, que no és molt gran, però ens pot ser molt útil, especialment per a tallar la corda en trossos més menuts o per sobreviure de moltíssimes altres formes.

· Pedra foguera. Aquesta polsera també conté un element per encendre un foc: una pedra foguera. Heu de fregar de dalt a baix l’element que fa també la funció de navalla, amb la mini-barra metàl·lica, i es produiran espurnes, que haureu d’apropar a l’esca. Quan se’n produeixi una de ben gran, aconseguireu un preciós foc. És un mètode molt senzill però que, alhora, pot evitar que perdis molt de temps i molta energia fent foc usant altres mètodes.

· Brúixola. La nostra polsera també té una brúixola, element importantíssim per orientar-vos en una situació d’emergència. A l’interior té una espècie de bombolla, que ens pot servir de nivell. Per utilitzar-la correctament, hem d’aconseguir que la bombolla estigui col·locada al centre de la brúixola.

· Xiulet. L’últim element de la polsera és un xiulet de supervivència, que ens pot servir per fer un soroll molt cridaner sense massa esforç i així avisar algú que necessitem la seva ajuda urgentment.

No Comments

Post A Comment