On construir refugis de supervivència

On construir refugis de supervivència

Abans de començar a construir refugis de supervivència, ens hem de fixar bé en la zona i triar la millor opció per acampar. És molt important que, si t’has perdut a les muntanyes i necessites construir un refugi per a protegir-te, apliques els sis consells que t’explico a continuació, ja que, en cas contrari, la teva situació podria empitjorar considerablement.

· Consell número u: busca un lloc on hi hagi bon subministrament de llenya i aigua. Per exemple, busca una zona on hi hagi arbres caiguts a prop. Quant a l’aigua, intenta acampar a prop d’un riu o un llac per tenir-la controlada, però ves amb compte, ja que pot tenir inconvenients.

· Segon consell: ves amb cura a l’hora de construir un refugi a prop d’un riu, ja que, si ho fas molt a prop, el cabal del riu pot créixer i destrossar el teu refugi. A més, unes fortes precipitacions poden provocar inundacions que podrien resultar molt perilloses.

Busca un equilibri entre estar molt a prop de l’aigua i super-allunyat.

· Tercer consell: tria una zona plana i protegida del vent on no hi hagi perills naturals, com ara el despreniment de roques o arbres amb branques mortes que podrien caure en la propera tempesta.

· Quart consell: allunya’t dels arbres solitaris, perquè atrauen els llamps, però en un bosc, queda’t a les vores, on puguis veure el que ocorre al teu voltant.

· Consell número cinc: evita les sendes d’animals perillosos, que podrien atacar-te o fer-te passar una mala estona. Les detectaràs per les petjades o els excrements.

· Sisè consell: queda’t a prop de qualsevol rastre de persones i,  d’aquesta manera, tenir més possibilitats de ser rescatat.

Aquí et deixo el vídeo del meu canal de YouTube on ho expico tot amb més detall. Gaudeix-lo!

No Comments

Post A Comment