Taurons que han atacat humans

Taurons que han atacat humans

Només es registren uns quants atacs de taurons a l’any i únicament una minoria són fatals. Tanmateix, el supervivent a la mar és més vulnerable que el nadador de la platja al qual solen referir-se les estadístiques. Són molt pocs els tipus de taurons considerats perillosos per a l’ésser humà.

Els taurons que es mostren a continuació se sap que han atacat humans.

  • Gran tauró blanc. Creix fins els 6 m, però generalment menys, és de color gris per damunt i blanc per sota, de cos molt gruixut, amb ulls d’un color blanc pur i un musell cònic rabassut; viu a tots els oceans, però sobretot enfront de les costes meridionals d’Àfrica, est i oest d’Amèrica del Nord, i sud d’Austràlia i Nova Zelanda.

  • Solraig. Mesura de mitjana de 2 a 3 m, de cos pesat i de color blau ultramarí per damunt i blanc cremós per sota; viu a tots els oceans, però on més abunda és en aigües càlides i temperades. És un nadador molt ràpid, que de tant en tant salta fora de l’aigua.

  • Tauró tigre. Mesura de mitjana de 3 a 3,5 m, de cos pesat, amb franges o taques damunt quan és jove i quan madura té un color grisós més uniforme per damunt i blanc per sota, amb un cap i unes mandíbules molt amples, i un musell abruptament quadrat; viu a totes les aigües tropicals i subtropicals, sovint prop de la riba.

  • Tauró martell. Són immediatament recognoscibles pel seu cap característicament pla, semblant a un martell. N’hi ha de classes diferents i les més grans assoleixen els 6 m; viuen a totes les aigües tropicals i subtropicals.

  • Nodrissa. Arriba a superar els 4 m; és de cos pesat, grans aletes i color grisenc per damunt i blanc per sota. Sovint se’n troben molt a prop de la riba.

Aquí et deixo el vídeo del meu canal de YouTube on ho explico tot amb més detall. Gaudeix-lo!

No Comments

Post A Comment