Agafades de ganivet bàsiques

Agafades de ganivet bàsiques

A l’hora de treballar amb el ganivet, podem dur a terme diverses agafades.

La primera agafada és la més coneguda de totes. S’anomena agafada de dreta i estic segur que la gran majoria de la gent, si li demano que esmoli un pal, usarà aquest tipus d’agafada, ja que és la més natural i utilitzada.

Hem d’agafar amb força el ganivet i sempre des de la part més propera a la fulla i, senzillament, fer moviments de dins cap a fora per esmolar la branca. Usant aquesta agafada, l’esquena i el braç proporcionen la força i el canell aporta el control.

Si el que volem és tenir un control complet, podem subjectar la fulla del ganivet amb un o ambdós dits polzes. D’aquesta manera, esmolarem el pal a la perfecció.

És molt important que us assegureu que la fulla està cap avall, ja que, si estigués orientada cap a tu, podries patir un tall ben greu.

La següent agafada s’anomena agafada de revés, ja que la fulla s’orienta cap a tu. Aquesta agafada s’utilitza quan volem veure i controlar exactament cap a on va la fulla i el moviment també és bastant senzill, hem d’empènyer la fulla cap a nosaltres.

Existeixen altre tipus d’agafades més complexes, anomenades palanques.

La primera s’anomena palanca de pit, que consisteix a subjectar el ganivet usant una agafada de revés i utilitzar els músculs del braç i el pit per aportar força. D’aquesta manera, podem tallar a prop del cos mentre els canells controlen el tall.

L’altra agafada és la de genoll. Per dur-la a terme ens hem de col·locar amb un genoll recolzat a terra i l’altre fent un angle recte. Aquesta postura és molt semblant a la necessària per encendre un foc per fricció, usant un mètode que us explicaré més endavant. Hem de col·locar el ganivet d’aquesta manera, subjectant-lo contra el genoll.

El moviment que hem de fer és com el de l’agafada de dreta, però, en aquest cas, el ganivet està fix i el que movem és el pal de davant cap enrere, d’aquesta manera.

Si us agrada aquesta postura, perfecte, però fent la palanca amb la cama dreta (en cas de ser dret, com jo) la cama de darrere ens pot incomodar o molestar a l’hora de treballar, per la qual cosa, una opció diferent és usar l’altra cama per a fer la palanca. D’aquesta manera, no tindrem res darrere i estarem molt més còmodes.

També, a l’hora de recolzar la cama en terra, si dueu pantalons curts (com és el meu cas), podeu estar incòmodes. Per tant, podeu col·locar algun material per no tocar terra.

També és molt important que tenim clara quina és la forma correcta de passar un ganivet, ja que és possible que estiguis en un grup on només disposeu d’un ganivet de qualitat i us l’haureu de passar freqüentment. Per fer-ho, cal col·locar l’empunyadura del ganivet per davant i la fulla cap enrere, orientada cap a dalt per evitar tallar-nos. És un mètode senzill i molt útil a l’hora d’evitar tallar-nos i fer mal els nostres estimats companys.

Aquí et deixo el vídeo del meu canal de Youtube on ho explico tot amb més detall. Gaudeix-lo!

No Comments

Post A Comment