Tot el que has de saber abans d’encendre un foc a la muntanya

Tot el que has de saber abans d’encendre un foc a la muntanya

Encendre un foc a la muntanya en una situació de supervivència pot ser una necessitat per cuinar, encalentir-te i fins i tot per espantar els animals perillosos. Però és important tenir en compte les precaucions adequades per evitar accidents i prevenir la propagació del foc. Aquí teniu algunes recomanacions a tenir en compte:

  1. Troba una àrea segura: tria un lloc que estigui lluny de vegetació seca o inflamable, com ara arbres o arbustos, i que estigui allunyat de qualsevol cosa que pugui propagar el foc.

  2. Prepara el terreny: elimina qualsevol material combustible al voltant de la zona del foc, incloent branques, fulles seques i altres materials que puguin prendre foc fàcilment.

  3. Recull material adequat: recull fusta seca i bruta que estigui morta o caiguda al terra. Assegura’t que la fusta estigui ben seca i no contengui humitat perquè es crema més fàcilment.

  4. Construeix el foc correctament: construeix el foc en una pila i comença amb fusta petita i bruta. A mesura que el foc pren força, afegeix més fusta més grossa.

  5. Mantén el foc sota control: mantingues el foc sota control i vigilant-lo en tot moment per evitar que es propagui.

  6. Apaga el foc correctament: assegura’t que el foc estigui apagat completament abans de marxar de la zona. Barreja les cendres amb terra per assegurar-te que no hi hagi braçons encara ardents.

  7. Sigues respectuós amb la natura: recull tot el material que hagis utilitzat per fer el foc i deixa la zona neta i sense rastres.

Imatge 1: Freepik
m

VOLS MÉS?

SUBSCRIU-TE PER REBRE ELS ÚLTIMS CONSELLS.

I t'envio un diccionari de supervivència.

No envio correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

No Comments

Post A Comment