Senyals corporals de supervivència

Senyals corporals de supervivència

La finalitat dels senyals corporals és la comunicació amb els aviadors en una situació de supervivència. S’utilitzen per informar de la teva situació les persones que sobrevolen la zona on et trobes. Si et trobes en una situació en què necessites fer-los, hauràs de trobar una clariana perquè siguin perfectament visibles i no causen cap tipus de confusió. Si els realitzes enmig de la muntanya, estaràs perdent el temps, perquè els arbres grans et taparan i és com si no fessis absolutament res. En cas de trobar-te en una illa deserta, fes-los a la costa. Per executar tots aquets tipus de senyals es necessita únicament el nostre cos; només en els senyals de sí i no faran falta un tros de tela o una samarreta, per exemple. Aquests són onze senyals corporals que entendran els aviadors i que poden ser molt útils per sortir amb vida:

  • En el primer senyal haurem d’estar drets i alçar els dos braços com si fossis un jugador de bàsquet impedint que el teu contrincant encistelli la pilota. Aquest senyal vol dir recolliu-nos.
  • El segon senyal significa necessitem ajuda mecànica i, a l’hora de realitzar-lo hem d’estirar els braços, fent una creu amb el nostre cos, semblant a la posició d’un porter d’handbol quan van a llançar-li un penal.
  • Tercer senyal: consisteix a flexionar les cames com si féssim un esquat, mantenint l’esquena recta i estirant els braços cap avant, paral·lels a terra. És un senyal utilitzat per indicar a l’aviador on ha d’aterrar, i la direcció li la marquem amb els braços, assenyalant on volem que toqui terra. Si no esteu en forma, us faran una mica de mal les cames.
  • Per fer saber a l’aviador que tot va bé, és tan senzill com alçar un braç i obrir la mà, com si l’estiguéssim saludant.
  • El cinquè senyal avisa l’aviador que pot procedir en breu i per fer-lo hem de fer el mateix que en el de necessitem ajuda mecànica, però alçant només un braç.
  • Sisè senyal: col·loca’t els punys a les orelles i fes amb els braços un triangle, allunyant els colzes del cos. Significa que tenim radio.
  • El setè senyal indica el contrari que el tercer, és a dir: no intentes aterrar en aquest lloc. La postura ha de ser la mateixa que en el senyal de recolliu-nos, però ara hem de moure els braços en la direcció on no volem que l’avió aterri.
  • En el vuitè senyal hem de flexionar un poquet les cames, i amb un braç fer saber a l’aviador que deixi caure un objecte, indicant amb el moviment del braç on volem que ho faci.
  • El novè senyal l’has de fer si necessites ajuda mèdica i pot resultar una mica incòmode, perquè consisteix a gitar-te a terra mirant al cel amb els braços estirats cap a dalt.

I, com he remarcat abans, els senyals de sí i no s’han de fer amb una peça de tela o una samarreta.

  • En el de sí has d’agafar la samarreta i fer moviments de dalt cap a baix i de baix cap a dalt amb el braç estirat.
  • I el de no, consisteix a fer el mateix però de dreta a esquerra i d’esquerra a dreta.

Ja t’he explicat tots els senyals corporals que conec. Ara t’explicaré els tipus de resposta de l’avió i què signifiquen cadascun.

Per a fer-nos saber que ha rebut els missatges, el pilot de l’avió executarà una de les maniobres següents. En cas d’haver rebut el missatge i haver-lo entès, de dia farà volar l’avió inclinant les ales en un moviment de balanceig d’un costat a l’altre. De nit llançarà llampades de llum verda.

Si ha rebut el missatge però no l’ha entès, de dia farà volar l’avió dibuixant una circumferència cap a la dreta, i de nit llançarà llampades de llum roja.

Aquí et deixo el vídeo del meu canal de YouTube on ho explico tot amb més detall. Gaudeix-lo!

NO ET PERDES RES

Sigues la primera persona en rebre els correus d'alt valor.

N'envie un CADA DIA. No t'apuntes si això és un inconvenient.

No faig spam! Llig la política de privacitat per obtenir més informació.

NO ET PERDES RES

Sigues la primera persona en rebre els correus d'alt valor.

N'envie un CADA DIA. No t'apuntes si això és un inconvenient.

No faig spam! Llig la política de privacitat per obtenir més informació.

No Comments

Post A Comment