Senyals d’informació de supervivència

Senyals d’informació de supervivència

Els senyals d’informació són senyals que cal deixar en una situació de supervivència si abandonem una zona. En una situació extrema, si han passat uns dies i no trobes aigua, aliment, refugi o encara no has vist cap indicació que indiqui que no trigaran massa en rescatar-te, hauràs de moure’t si vols evitar que quan et trobin ja sigui massa tard.

S’han de posar al costat d’un senyal de socors o del campament que abandones. N’existeixen uns quants; el millor que pots fer en una situació d’emergència és combinar-los amb la finalitat que quedi ben clar quina direcció has pres i on és més possible que puguin trobar-te. Si disposes de papers i d’alguna cosa per a escriure (cosa que dubto molt), també pots explicar-ho tot deixant una nota.

També poden ser útils no únicament per a que et rescatin, sinó també per establir la teva pròpia ruta per si en algun moment desitges tornar enrere.

El senyal d’informació més fàcil de reconèixer i que més crida l’atenció és una fletxa feta amb pedres, per indicar la direcció que has partit. Aquest senyal és molt visible des de l’aire.

Altre tipus de senyal que pots deixar és un pal indicat sobre un altre amb forma d’i grega, l’extrem del qual ha d’estar inclinat cap a la direcció que has pres.

També un pal amb forma d’i grega al terra, amb l’extrem cap a on has anat.

Una muntanyeta de pedres amb una altra pedra petita al costat també serviria com a missatge per indicar cap a on et poden trobar.

Un altre exemple podria ser una osca feta al tronc d’un arbre, amb forma de fletxa.

Per indicar la direcció que no has seguir, has de fer una creu. La pots fer amb pedres o amb pals. Si la fas amb pals, has de fer una cosa semblant a l’estrella ninja i clavar-los verticalment a terra.

Tres pedres o tres pals clavats verticalment a terra fan la funció d’indicar perill o una emergència. Igual que un senyal de socors, que té tres elements per indicar que algú està en perill.

NO ET PERDES RES

Sigues la primera persona en rebre els correus d'alt valor.

N'envie un CADA DIA. No t'apuntes si això és un inconvenient.

No faig spam! Llig la política de privacitat per obtenir més informació.

No Comments

Post A Comment